maanantai 14. lokakuuta 2019

Vinin uusin kappale kritisoi popisti oravanpyörää ja kulutushysteriaa

Erikoisella robottisoundilla starttaava biisi sisältää jopa hieman dystooppisia nyansseja.


Siinä missä Vinin aikaisemmat julkaisut ovat olleet pääosin joko onnellista sokeripoppia tai sydäntä raastavan tunteikasta tavaraa, niin Luottoo tekee aikaisempaan materiaaliin selkeän pesäeron.

Rakkausteemat loistavat poissaolollaan. Biisissä kuvataan inhorealistisen lakonisesti tavallisen ihmisen elämää oravanpyörässä, jossa ainoa ilon aihe on aineellisen hyvän tavoittelu ja alennusmyynneissä juokseminen.

“Kaikki on niin halpaa että luotolla saat puoli maailmaa.
Pienet kädet jossain parsii kasaan silkkiä ja pellavaa.”

Onni on siinä, että kahviautomaatista saa tarmoa oravanpyörässä jaksamiseen, ja siinä että välillä saa päälleen blingblingiä ja glitteriä. Kulutushysteriaa kritisoidaan satiirin keinoin.

Someyleisö sai päättää biisin nimen

Kappaleen nimi valittiin yleisöäänestyksen avulla, joka järjestettiin instagramissa ja Facebookissa. Yleisölle annettiin biisin sanoitus etukäteen luettavaksi ja yhteenlaskettujen äänten perusteella kappaleen nimeksi valikoitui Luottoo.

Muita hyviä ehdotuksia kappaleen nimeksi olivat mm. Silkkiä ja pellavaa, Puoli maailmaa ja Nahkarobotti, jotka kaikki mainitaan myös biisissä. Luottoo toimi yleisön mielestä monimerkityksellisyydessään parhaiten.

Kansikuva synnytti yllättävän jakeluongelman

Luottoo biisi oli valmiina jo hyvissä ajoin, mutta kansitaide tuotti yllättäviä ongelmia jakelijalle. Biisiin sanoittaja Samuli Koivulahti teki ensimmäisen version kannesta jo pari kuukautta ennen aiottua julkaisupäivää, mutta koska kansitaiteen keskiössä oli viivakoodi, se ei kelvannutkaan jakelijalle kauppojen asettamien kriteerien vuoksi. Viivakoodigrafiikasta tehtiin useita eri versioita, joista mikään ei käynyt, joten se piti lopulta hylätä.

Lopulta päädyttiin käyttämään kansikuvassa mustaa Amex-henkistä luottokorttia, jossa lulee selvästi Luottoo. Tämäkään versio ei kuitenkaan mennyt kerralla maaliin, sillä kortissa ollut numerosarja aiheutti jakelijassa epäluuloa, kunnes melko pitkään kestäneen selvittelyn jälkeen kävi ilmi, että on sittenkin ok käyttää levyn kannessa Teoston ISRC-koodia.

Lopputuloksena erinäisiin selvittelyihin meni kuitenkin niin paljon aikaa, että kappaletta ei enää ehditty samaan mihinkään listaehdotuksiin ennakkoon.

“Kyllähän se ottaa päähän kun biisin markkinointi myöhästyy jakelijan takia, mutta minkäs tälle nyt voi. Olen onnellinen, jos joku biisin kuitenkin löytää. Toivottavasti radioissa ja Spotifyn päässä ollaan ymmärtäväisiä tämän kömmähdyksen kanssa.”

(Vini)

Biisin pääset kuuntelemaan esimerkiksi SPOTIFYSTA »

Linkit ja yhteystiedot


Esittäjä/Säveltäjä:
VINI (Ville Nisunen)
vini@evoluutiomusic.fi
IG: https://www.instagram.com/vinivirallinen


Sanoittaja:
SAKO (Samuli Koivulahti)
sako@sakonstudio.fi
IG: https://www.instagram.com/samulikoivulahti/


Levy-yhtiö:
Heikki Vihersalo
www.evoluutiomusic.com
heikki@evoluutiomusic.fi